ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

 

Αγωνιστική συνεργασία φωτογράφων


Συμφωνούμε με την εισήγηση του Προέδρου και την υπερψηφίζουμε στο σύνολό της.

Θέλω να σας πω δυο λόγια για την απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Η ΟΒΣΑ στην οποία συσπειρώνεται και η δική μας ένωση έχει πάρει απόφαση και έχει απευθύνει κάλεσμα στις ενώσεις α/α και μικρών επαγγελματιών συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Αυτές τις μέρες, διαμορφώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να «νεκρώσουν» χώροι δουλειάς και υπηρεσίες, να πάρουν μέρος δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Δεν πάμε «ήσυχα» και «αθόρυβα» αλλά επιδιώκουμε να διαμορφωθούν και να εκφραστούν σε πολλούς χώρους δουλειάς και κλάδους, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές εστίες αντίστασης και ρυάκια αγώνα που θα δυναμώνουν την κόντρα και την αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την κρατική πολιτική.

Επιδιώκουμε να γίνουν γνωστά η απεργιακή μάχη, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, κόντρα στο θάψιμο και την υπονόμευση που βολεύει τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στη βάση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας στη δουλειά του, στη γειτονιά του, στο σύνολο της ζωής του και αποτελούν όλα μαζί μια θηλιά που συνεχώς σφίγγει στον λαιμό του, διαμορφώνουμε παντού όρους κινητοποίησης και ένταξης στον αγώνα ευρύτερων εργατικών - λαϊκών δυνάμεων.

Τέτοια θετικά παραδείγματα έχουμε και πρέπει να γίνουν περισσότερα και να πυκνώσουν. Είναι ο αγώνας που έδωσαν οι υγειονομικοί στα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα για να εξασφαλιστούν όσα είναι αναγκαία για να πάψουν χιλιάδες χειρουργεία μικρών παιδιών να είναι στην αναμονή, που ανάγκασε την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει πίσω. Είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και για υπογραφή ΣΣΕ, των εργαζομένων στη «Skroutz» απέναντι στις απαράδεκτες προβλέψεις των ατομικών συμβάσεων που έφερε η εργοδοσία και η μάχη για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα τις ακυρώνουν. Είναι η αγωνιστική κινητοποίηση του λαού της Νέας Ιωνίας μετά από κάλεσμα δεκάδων σωματείων και φορέων της περιοχής, καθώς και αντίστοιχες πρωτοβουλίες που παίρνονται το επόμενο διάστημα όπως στον Πειραιά, στην Καλλιθέα και αλλού.

Είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που είναι ήδη αντιμέτωποι με τις χαμηλές θερμοκρασίες και με το μεγάλο κόστος στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο. Είναι ο αγώνας μαθητών - εκπαιδευτικών - γονιών για εξασφάλιση θέρμανσης και υποδομών στα σχολεία, χωρίς να φορτώνεται με νέα χαράτσια η λαϊκή οικογένεια.

Η μεγάλη σημασία της απεργίας αποτελεί κίνητρο για να μπουν ορμητικά νέες δυνάμεις στον αγώνα

Μέσα σε αυτήν την πορεία και δουλεύοντας με όρους κλιμάκωσης και ένταξης νέων δυνάμεων στον αγώνα θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον δικαιολογημένο προβληματισμό σας, που ψάχνεστε και ενδιαφέρεστε για το «τι πρέπει να γίνει», που παίρνει σοβαρά υπόψη του τη φωνή τη δική μας, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, που διατηρείτε ερωτήματα για τη δική σας συμμετοχή στον αγώνα και πρέπει να σας απαντηθούν.

Για παράδειγμα, κάποιοι ρωτάτε «τι νομίζετε ότι θα κερδίσουμε;» ή άλλοι αναρωτιέστε «τι θα αλλάξει με μία μόνο μέρα απεργία;».

Πρέπει να σκεφτείτε ότι:

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας θα είναι ένα ράπισμα σε όλους όσοι ευθύνονται για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας καθιστώντας την πανάκριβο εμπόρευμα στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων, σε όσους έβαλαν την ανάγκη του λαού για φθηνό ρεύμα και θέρμανση στον τζόγο του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, που για τα κέρδη των κορακιών της «πράσινης μετάβασης» άφησαν αναξιοποίητες ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, υποβάθμισαν και οδήγησαν στο κλείσιμο άλλες. Μετατρέποντας τις διεκδικήσεις για ουσιαστικές λύσεις σε θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Δίνοντας απάντηση στην πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ που με τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν μονιμοποίηση των άδικων φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές, τη στιγμή που προετοιμάζουν τον λαό για έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας θα είναι ένα μεγάλο «σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε» και θα φέρει στο προσκήνιο τη φωνή και τη δύναμη των εργαζομένων, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Θα είναι μια έμπρακτη στήριξη και θα ενώσει τη φωνή της με τις μεγάλες απεργίες σε κρίσιμους κλάδους σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία και αλλού.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όσους επιδιώκουν στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο λαός μας να επικρατήσει σιωπητήριο και σιγή νεκροταφείου. Θα σμπαραλιάσει την προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ που λέει ότι στα δύσκολα χρειάζεται σταθερότητα, άρα «πού καιρός για αγώνες;», αλλά και την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο διαπιστευτήρια ικανότητας για τη διασφάλιση της λεγόμενης «κοινωνικής συνοχής» και καλεί τον λαό μας «να μην απαντήσει στην ένταση με ένταση», διατυμπανίζει ότι «με τους αγώνες δεν βγαίνει τίποτα» και θέλει τον λαό μας θεατή, να παρακολουθεί σα χάνος και να περιμένει πότε ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές, μπας και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας θα δείξει στην πράξη πώς δημιουργούμε τους όρους για κατακτήσεις, κόντρα στους αντεργατικούς νόμους, δίνοντας απάντηση στις συνδικαλιστικές διώξεις, όπως την παραπομπή σε «διαδηλωτοδικεία» της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων διότι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Θα είναι απάντηση στις εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών, όπως στη «Μαλαματίνα», στην Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και αλλού που γίνονται κατ' εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από τα μισά του άρθρα. Θα είναι απάντηση συνολικά στην κρατική καταστολή που τη βιώνουν όσοι είναι σήμερα στον αγώνα και δίνουν μάχη για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, και όχι όσοι περιμένουν να «λογαριαστούν μετά», ζητάνε υπουργούς κοινής αποδοχής με την κυβέρνηση της ΝΔ και κάνουν καλέσματα για ηρεμία, τάξη και ασφάλεια.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας θα είναι μια μυριόστομη καταδίκη όσων ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου λίγες μέρες μετά την από κοινού στήριξη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ευρωπαϊκού ψηφίσματος για να σταλεί στρατιωτική ενίσχυση στην κυβέρνηση Ζελένσκι που θα την πληρώσει και πάλι ο λαός. Οπως άλλωστε πληρώνει ήδη τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν, τη στήριξη στις κυρώσεις, τη στιγμή που φουντώνουν οι απειλές για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τις πλάτες και τα «στραβά» μάτια των «στρατηγικών εταίρων μας».

Η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει και θα ανοίξει τον δρόμο σε νέους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και βέβαια θα δώσει κουράγιο σε χιλιάδες λαού που σήμερα το σκέφτονται να μπουν στον αγώνα και ακόμα δεν το αποφασίζουν.

Αυτός ο αγώνας μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για τα συμφέροντα του λαού

Γίνεται φανερό πως για να μη σφίξει η θηλιά στον λαιμό του λαού, είναι ανάγκη να σφίξει στον λαιμό των επιχειρηματικών ομίλων, της κυβέρνησης και όσων έχουν βάλει και συνεχίζουν να βάζουν το χεράκι τους για να ξελασπώνει και να τη βγάζει καθαρή το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αυτός είναι ο αγώνας του εργαζόμενου λαού που δεν προσαρμόζεται αλλά αγωνίζεται για να ζήσει, απέναντι στους ψευτοκαβγάδες των διαφόρων διαχειριστών του συστήματος που επιχειρούν να γράψουν τα νέα σενάρια της κυβερνητικής εναλλαγής, που με μαθηματική ακρίβεια θα συνεχίσουν ο ένας να κόβει και ο άλλος να ράβει στο ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο.

Τα αιτήματα που μπαίνουν είναι:

Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)


  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .

  • Καμία αύξηση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για να λειτουργήσει ως μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με δικά μας λεφτά τους πάροχους για μια ακόμα φορά.


  • Καμία κατάσχεση ακινήτου η εξοπλισμού συναδέλφου.


  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ)


  • Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του ρεύματος που παράχθηκε από λιγνίτη.


  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.


  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.


  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά».


  • Προστασία της ενοικιαζόμενης επαγγελματικής στέγης με νόμο.

Η Αγωνιστική συνεργασία φωτογράφων προτείνει 4ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10:00 στα Χαυτεία.