ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.



Δεν πάει άλλο! Δε θα γίνουμε τα θύματα στον οδοστρωτήρα του κεφαλαίου

Η Συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με την καθοδήγηση της ΕΕ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων εξαθλιώνοντας το λαό. 

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αφού έριξαν την ευθύνη της κρίσης στους δημόσιους υπάλληλους, κατόπιν σε φορτηγατζήδες και ταξί, σε φαρμακοποιούς, μηχανικούς και άλλους κλάδους, σήμερα επικεντρώνουν στους επαγγελματοβιοτέχνες. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, να αποπροσανατολίσουν για τον πραγματικό υπεύθυνο, το μεγάλο κεφάλαιο που οι πολιτικές ενίσχυσής του, η ανάγκη του για υπερσυσσώρευση, δημιούργησαν την κρίση, αλλά και να στρέφουν πάντα το μόνιμα υποζύγια σε αναμεταξύ τους αντιπαράθεση ώστε ποτέ να μην δράσουν από κοινού.

Ο στόχος των κυβερνήσεων για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου δε μπορεί να είναι και δικός μας στόχος. Το κεφάλαιο σήμερα χρειάζεται ισοπέδωση των μισθών ώστε να ανταγωνιστεί τα κινέζικα και άλλα μονοπώλια. Παράλληλα έχει ανάγκη να διώξει όλα τα μικρομάγαζα από τα πόδια του ώστε να δημιουργήσει τους όρους για νέα κερδοφορία στους κλάδους που θα απελευθερωθούν. Το ίδιο ισχύει και με το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων ώστε να επενδύσει σε νέους χρυσοφόρους τομείς της οικονομίας που ως σήμερα ήταν απ’ έξω ή είχε μικρότερο ποσοστό συμμετοχής.

Δεν είναι οι μετανάστες οι υπεύθυνοι που κλείνουν τα μαγαζιά μας. Τα καταστήματα κλείνουν και στις πόλεις που δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστοι οι μετανάστες μικροπωλητές, όπως  και σε κλάδους που δε δραστηριοποιούνται οι μετανάστες. Η τακτική  της Χρυσής Αυγής είναι σύμμαχος της κυβέρνησης, τη βοηθά να θολώνει τα νερά και να επιβάλει με πυγμή τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ επικαλείται την ανταγωνιστικότητα κρύβοντας ότι αυτή ακριβώς είναι το πρόβλημα για τις μικροεπιχειρήσεις. Στην πράξη βάζει πλάτη για να έρχονται νέα μέτρα σε βάρος μας.

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή, πλέον όλα θα κριθούν από τη δυνατότητα του λαού να παρέμβει στις εξελίξεις προς όφελός του. Συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας  και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους καλούμαστε τώρα σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για να αποτρέψουμε την πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια απ την εργασία μας.



Καλούμε τους φωτογράφους  να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στην Πλ. Κάνιγγος στις 10:00 και σε όλη την Ελλάδα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις πλάι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

                                                 Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων