ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

|

Για τις φωτογραφίες των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων


Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στο θέμα των φωτογραφιών νέων ταυτοτήτων επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας όσο τους φόβους που ήδη είχαμε εκφράσει από τον Ιούλιο του 2013 όταν τότε μέσω του κλαδικού Τύπου είχε δημιουργηθεί ένα ανάλογο θέμα ( http://agosynfoto.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html )

    Σήμερα η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο, κλέβει από τις οικογένειές μας το ψωμί και οδηγεί τα μαγαζιά μας στο λουκέτο.
    Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας, τη στιγμή που το ελληνικό διαβατήριο είναι από τα ασφαλέστερα του κόσμου με τη φωτογραφία στους φωτογράφους.
    Αυτοί που δημιούργησαν ελαττωματικά υποβρύχια, Siemens και Novartis με το αζημίωτο και ατιμώρητο, θα μας κατηγορήσουν αύριο ότι επιβαρύνουμε οικονομικά το μέσο έλληνα χρεώνοντας κατά μέσο όρο 10€ για τις φωτογραφίες ταυτοτήτων, και θα δώσουν λύσεις που θα γεμίσουν τα ταμεία μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.
    Μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται λίπασμα στο μεγάλο κήπο των πολυεθνικών. Δεν είναι η πρώτη φορά. Προηγήθηκε το εμπορικό κομμάτι της δουλειάς μας, ακολούθησαν οι εκτυπώσεις και τώρα έρχονται οι μεγαλοκαρχαρίες να δαγκώσουν και αυτή την παροχή υπηρεσιών, με σκοπό από τη μία να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους κι από την άλλη να μας βγάλουν από τα πόδια τους, γιατί η ελαχιστοποίηση των μικρών ΕΒΕ αποτελεί όρο για το ξεπέρασμα της κρίσης τους.
   Μην έχουμε καμία αμφιβολία, σύντομα θα δούμε να συμβαίνει το ίδιο και στο κομμάτι των μυστηρίων. Αφού πάρουν τα μεγάλα πακέτα, θα στραφούν σε οτιδήποτε μπορεί να δώσει κέρδη. Ήδη υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις σε αυτή τη διαδικασία.

Συνάδελφοι πρέπει άμεσα να οργανωθεί ο κλάδος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

    Όπως προτείναμε και στο ΔΣ , οι τοπικές συνελεύσεις πρέπει να οδηγήσουν σε πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να συντονιστεί η δράση μας . Να δημιουργηθεί συντονιστική επιτροπή στην οποία να μπορούν να αξιοποιηθούν έμπειροι συνάδελφοι που σήμερα βρίσκονται εκτός ΕΚΦΑ.
    Μέσα από τις συνελεύσεις να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού και άλλες δράσεις σε τοπικό επίπεδο.
    Να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση καλώντας σε αλληλεγγύη τις υπόλοιπες κλαδικές ενώσεις των ΕΒΕ, τις τοπικές ενώσεις στις πόλεις που έχουμε παρουσία, την ΟΒΣΑ και τα εργατικά συνδικάτα. Να σταλούν ψηφίσματα, άλλες ανακοινώσεις συμπαράστασης.
    Να οργανώσουμε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού μέσα από τα μαγαζιά μας όσο και στις γειτονιές με αντίστοιχο υλικό.

Μέσα από τις δράσεις μας να αναδεικνύεται η ανάγκη συνολικής απόκρουσης αυτής της πολιτικής που κλείνει τις μικρές επιχειρήσεις.
Σήμερα είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη ανάμεσα σε κλάδους εργαζομένων και ΕΒΕ. Μόνο έτσι μπορεί να ακυρωθεί η όποια προσπάθεια απομόνωσής μας από τη μεριά της κυβέρνησης.

21/2/2018 Αγωνιστική συνεργασία φωτογράφων