ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023

Με αφορμή όσα συνέβησαν στο ΠΑΔΑ

|

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ


Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συνάδελφους συνδικαλιστές και τον πρόεδρο της ΕΚΦΑ που δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση κατά τη διάρκεια φωτογράφισης ορκωμοσίας στο ΠΑΔΑ. Το γεγονός οτι σε αυτό τον χώρο γίνεται από την ένωσή μας μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα και σε ανθρώπινες συνθήκες όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι με όρους συναδελφικότητας, έχει ενοχλήσει ορισμένες επιχειρήσεις που από χρόνια λυμαίνονται τον χώρο και επιδιώκουν να τον μονοπωλήσουν. Απλά και ξεκάθαρα απαντάμε οτι δεν θα τους περάσει, θα υπερασπιστούμε το μεροκάματο των συνάδελφων στις ορκωμοσίες και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση σε κάθε επαγγελματία φωτογράφο.

Παράλληλα τονίζουμε οτι εχθρός μας δεν είναι ο κάθε ανασφάλιστος φωτογράφος που δουλεύει κάτω από συνθήκες άθλιας εκμετάλλευσης για τα παραπάνω γραφεία. Όλους αυτούς τους θέλουμε κοντά μας και τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας προκειμένου από κοινού να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, με κοινωνική ασφάλιση και ανθρώπινο μεροκάματο. Η αδήλωτη ανασφάλιστη εργασία είναι η πιο άγρια μορφή εκμετάλλευσης εργαζομένων. Εχθρός μας είναι οι πολιτικές όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων που μας ληστεύουν με δυσανάλογους φόρους και εισφορές, με την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με την πανάκριβη ενέργεια, με την έκρηξη του πληθωρισμού, την υποχρηματοδότηση όλων των τομέων κοινωνικής πολιτικής, με την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την μετατροπή τους σε εμπόρευμα, με την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων από τα δικά μας χρήματα.

Θεωρούμε οτι είναι χρέος κάθε έντιμου συνδικαλιστή να αναδεικνύει τα παραπάνω και να παλεύει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Αντί γι’ αυτό είδαμε μία κατάπτυστη ανακοίνωση, ομόφωνη όπως μαθαίνουμε, από την πλευρά της ΠΟΦ. Η Ομοσπονδία μας που λάμπει διά της απουσίας της από οποιαδήποτε διεκδίκηση για τα παραπάνω, κατρακυλώντας στον βούρκο του χαφιεδισμού καλεί τους συνάδελφους να καταγγέλλουν άλλους φωτογράφους στις αρχές. Στοχοποιεί τα θύματα της εκμετάλλευσης και βγάζει λάδι τους πραγματικούς ενόχους για τα δεινά του κλάδου. Είμαστε από θέση αρχής ενάντια σε κάθε είδους χαφιεδισμό στις αρχές και στους κατασταλτικούς κρατικούς μηχανισμούς.


Η μαύρη εργασία φουντώνει σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, δεν αντιμετωπίζεται κατασταλτικά, ούτε η αντιμετώπισή της θα σήμαινε καλύτερες μέρες για τους υπόλοιπους από εμάς. Καλούμε τους συνάδελφους να μην τσιμπήσουν στις συγκεκριμένες λογικές. Για τα δεινά του κλάδου μας δεν ευθύνονται οι ανασφάλιστοι φωτογράφοι, άλλοι είναι οι εχθροί μας και αυτοί πρέπει να στοχοποιούνται.


Αθήνα 3/2/2023