ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.




Την Κυριακή 23/11 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Ένα συνέδριο παρακμής αφού σε αυτό δε συμμετείχε η πλειοψηφία των ενώσεων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΦ μια που οι περισσότερες δεν κατάφεραν να  προχωρήσουν σε εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις.

 Από τη μεριά της πλειοψηφίας δεν υπήρξε απολογισμός δράσης ούτε και προγραμματισμός για τη νέα διοίκηση παρά γενικόλογες τοποθετήσεις σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ δεν υπήρξε έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για την προηγούμενη χρονιά η οποία είχε μείνει σε εκκρεμότητα.

 Η απερχόμενη πλειοψηφία της διοίκησης δεν έκρινε σκόπιμο να απολογηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της για την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκονται τα συνδικαλιστικά μας όργανα, αντί για αυτό, προχώρησαν σε χυδαιότητες προς την Αγωνιστική Συνεργασία επειδή τόλμησε να ασχοληθεί με το πρόβλημα που προέκυψε στις φωτογραφίες διαβατηρίων και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του. Ως επιστέγασμα των παραπάνω ήρθε η προσπάθεια από στελέχη της πλειοψηφίας να τεθεί η Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων εκτός εκλογών για το νέο ΔΣ, με κατά το δοκούν ερμηνείες του καταστατικού. Οι μεθοδεύσεις τους έπεσαν στο κενό. Η κατηφόρα τους όμως δεν έχει πάτο στην προσπάθειά τους να απομονώσουν την Αγωνιστική Συνεργασία, να αποπροσανατολίσουν.

 Είναι ολοφάνερο ότι άσχετα από τα λεγόμενά τους δεν επιθυμούν τη δραστηριοποίηση της Ομοσπονδίας σε αγωνιστική κατεύθυνση, σε καμία περίπτωση δε θέλουν ο αγώνας των φωτογράφων για επιβίωση να συνδεθεί με τον αγώνα του λαού μας, στη βάση των κοινών τους προβλημάτων που ρίζα τους έχουν την επίθεση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολιτικών που τις εξυπηρετούν εναντίον μας. Καλλιεργούν στάση αναμονής περιμένοντας τους νέους μεσσίες, ακυρώνουν ένα ισχυρό όπλο όπως είναι αυτό της συλλογικής μας δράσης. Φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση διάλυσης των ενώσεων.

 Συνάδελφοι, ως ΑΣΦ από την πρώτη στιγμή προβάλαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι ενώσεις ώστε να αποτελέσουν πραγματικό αποκούμπι δίπλα στον επαγγελματία φωτογράφο, σε κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

 Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουν οι δύο σύμβουλοι που εκλέχτηκαν στο ΔΣ της ΠΟΦ  με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Φωτογράφων. Σε άμεση επαφή με τους φωτογράφους θα πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες κριθούν αναγκαίες.

 Καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψει μαζί μας ενάντια στη νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, να πάρουν πίσω την υπερφορολόγηση των μικρών κι αυταπασχολούμενων επαγγελματιών. 

 Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με την Αγωνιστική Συνεργασία αλλά και με τις επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εμποδίσουμε την υλοποίηση των κατασχέσεων. Ως πρώτο βήμα προχωράμε σε μαζικές ενστάσεις ώστε να πάρουν πίσω τα διάτρητα από νομική άποψη ειδοποιητήρια που μας έστειλαν μέσω του ΚΕΑΟ.

 Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πίεση που θα ασκήσουμε.

                                                                                            Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων

                                                                                                                 Αθήνα 5 Δεκέμβρη 2014