ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Για το επίδομα καλλιτεχνών

|

 

Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά


Συνάδελφοι φωτογράφοι άνοιξε η πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα των καλλιτεχνών του Ιανουάριου όπου μπορείτε να κάνετε την αίτηση για να το πάρετε όσοι είστε γραμμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών πριν τις 10/1/2021.

Το συγκεκριμένο επίδομα δεν μας χαρίστηκε από την κυβέρνηση, είναι μία κατάκτηση του συλλογικού μας αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους φορείς των καλλιτεχνών που το διεκδικήσαμε στο δρόμο με την κινητοποίησή μας στις 10 Ιανουαρίου. Αυτή η μικρή κατάκτηση αποτελεί απάντηση στην μοιρολατρία οτι με αγώνες τίποτα δεν γίνεται αλλά ταυτόχρονα αποστομώνει και ορισμένους που βάζουν εμπόδια στην κοινό αγώνα γιατί θέλουν τον κλάδο μας ξεκομμένο, μακριά από την κοινή δράση με όσους έχουμε τα ίδια προβλήματα, είτε είναι οι καλλιτέχνες, είτε οι υπόλοιποι ΕΒΕ, είτε οι εργαζόμενοι που αποτελούν και την πελατεία μας.
Ως Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε καθοριστικά σε μια τέτοια εξέλιξη, στις θετικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου μας και την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης για την υγεία και το εισόδημά μας.

Σε οτι αφορά το επίδομα, μαζί με μια σειρά φορείς καλλιτεχνών διεκδικούμε την ένταξη σε αυτό όσων με απαράδεκτο τρόπο έμειναν απ’ έξω λόγω προθεσμίας όπως και να δοθεί για όλους τους μήνες μετά τον Ιούλη από την στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να πλήττουν την δουλειά μας ενώ παράλληλα διεκδικούμε μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Μαζί με όλους τους ΕΒΕ απαιτούμε μέτρα στήριξης για όσους νοσήσουν, με επιδόματα και άδειες ανάλογες αυτών των εργαζόμενων.

Μέσα από τις Ενώσεις μας συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες που θα έρθουν και σας καλούμε μαζικά να τις στηρίξετε!

Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων
21/1/2022