ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ της ΕΚΦΑ χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ να προωθηθούν μια σειρά στοιχειώδη αιτήματα προς την κυβέρνηση, τους δήμους και τους πολιτικούς φορείς προκειμένου να μπορέσουμε ως επαγγελματίες να ανταπεξέλθουμε στη νέα κατάσταση που δημιουργείται, συνυπογράφοντας το ψήφισμά της.

Τη στιγμή που μας θέλουν σκυμμένους, τρομοκρατημένους και κλεισμένο τον καθένα μας στο εαυτό του, τη στιγμή που έρχεται νέο τσουνάμι, συσσωρεύονται χρέη, η δημόσια υγεία είναι υπό διάλυση εν μέσω πανδημίας, θεωρούμε οτι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει.

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΚΦΑ με τερτίπια και υπεκφυγές αρνήθηκε να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία της τοπικής ομοσπονδίας στην οποία ανήκει και η ίδια. Για άλλη μια φορά κατά την πάγια τακτική της και παρά τα μεγάλα λόγια, στην κρίσιμη στιγμή αρνείται να συστρατευθεί με όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί.
Πόσο στα αλήθεια εξυπηρετείται ο κλάδος από μία τέτοια στάση και ποιος τελικά κερδίζει;

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι βλέπουμε τη φετινή σεζόν να πηγαίνει στράφι με συντριπτική πτώση τζίρου για όλους μας έως και μηδενισμό για πάρα πολλούς συνάδελφους που ασχολούνται με συνέδρια, ορκωμοσίες, σχολεία, δημόσια θεάματα, γάμους από το εξωτερικό κλπ.
Διεκδικούμε μέτρα στήριξης προκειμένου να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας.

Συνυπογράφουμε τα αιτήματα
όπως τα θέτει η ΟΒΣΑ στο ψήφισμά της.


Κωνσταντινίδης Γιώργος
Ρούβαλη Αγγελική

για την Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων
Αθήνα 5/5/2020