ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

20 Φλεβάρη τα φωτογραφεία κλειστά

|




Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που θέλει το ξεκλήρισμά μας.
Στις 20 Φλεβάρη συντονιζόμαστε πανελλαδικά,κλείνουμε τα καταστήματά μας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις με την ΠΑΣΕΒΕ  ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Συνάδελφοι φωτογράφοι

Τη στιγμή που ακόμη χρωστάμε τα προηγούμενα χαράτσια, που οι περισσότεροι δε μπορούμε να πληρώσουμε τον ΟΑΕΕ, η κυβέρνηση μας φέρνει νέα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης. Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ κι αυξάνει το τέλος επιτηδεύματος στα 650 ευρώ ετησίως που σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας με 10.000 ευρώ εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει έως και 3250 ευρώ φόρο. Αν προστεθούν οι εισφορές στον ΟΑΕΕ θα πρέπει να επιβιώσει με…97 ευρώ το μήνα!
Συνάδελφοι, τη στιγμή που από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ παίρνονται καταιγιστικά μέτρα σε βάρος μας με το πρόσχημα της σωτηρίας της πατρίδας, παράλληλα  έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Τα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν αυτό είναι συντριπτικά και επιβεβαιώνουν για ποιους εφαρμόζεται κι εξυπηρετεί αυτή η πολιτική.

Αυτά τα μέτρα μαζί με τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Είναι αποφασισμένα ήδη από την εποχή της συνθήκης του Μάαστριχτ  προκειμένου να βγάλουν από τη μέση τους μικρούς επαγγελματίες ώστε να ανοίξει η αγορά για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ, σήμερα όμως με την κρίση αποκτά χαρακτήρα επείγοντος η υλοποίησή τους, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να μπορέσει να βγει όσο γίνεται αλώβητο και προετοιμασμένο για την επόμενη μέρα.

Χρόνια τώρα οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ τα γνώριζαν όλα αυτά αλλά δεν έκαναν το ελάχιστο ώστε να κινητοποιήσουν τους ΕΒΕ, ακόμη και σήμερα καταγγέλλουν γενικόλογα τα μέτρα αλλά δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία οργάνωσης του αγώνα μας. Και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς γιατί αποδέχονται τη λογική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, αυτή ακριβώς που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα. Για τους ίδιους ζητούν αναπτυξιακά μέτρα σήμερα, αφού εμείς δε θεωρούμαστε ούτε υγιείς ούτε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Είναι απέναντί μας, ενάντια στα συμφέροντά μας.

Τα μέτρα σε βάρος της ζωής μας δε θα σταματήσουν εάν δε βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, πανίσχυρο λαϊκό κίνημα.
Δεν πρέπει να αποδεχθούμε την καταστροφή μας για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

 Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τη νεολαία, τους υπόλοιπους αυταπασχολούμενους. 

Διεκδικούμε:
Να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι
Καμιά κατάσχεση περιουσίας εργαζόμενου και ΕΒΕ λόγω χρεών.
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

Στις 20 Φλεβάρη κλείνουμε τα καταστήματά μας. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση με την ΠΑΣΕΒΕ στην Πλ. Κάνιγγος στις 10:00πμ.

Η μαζική παρουσία μας θα είναι η καλύτερη απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει.

            Δε μπορούμε - Δεν πληρώνουμε
                 Πάρτε πίσω τη φοροληστεία!


                                   Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων