ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 1-49 ΑΤΟΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Εδώ και τρεις περίπου μήνες οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που ανήκουν στη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ δέχονται ένα βομβαρδισμό δελεαστικών προτάσεων από τα διάφορα ΚΕΚ , ΚΑΕΛΕ αλλά και από ιδιωτικές εταιρείες υλοποίησης προγραμμάτων με στόχο να συμμετάσχουν στο παραπάνω πρόγραμμα , που χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ και απευθύνεται ειδικά σε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ- ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ .

Τυπικά σύμφωνα με την προκήρυξη το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στις συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση .
Το ύψος κάθε ξεχωριστού προγράμματος για κάθε σωματείο η ομοσπονδία που θα συμμετέχει είναι μέχρι 80.000 ευρω , από τα όποια το 70% ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ο σύμβουλος που θα αναλάβει την εκπόνηση του , το υπόλοιπο 30% πηγαίνει στο συνδικαλιστικό φορέα για να καλύψει τα έξοδα υλοποίησης του .

Έχουν εξαγγείλει ότι η συνολική χρηματοδότηση θα φτάσει τα 80.000.000 ευρω
Αυτό εξηγεί και το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνουν οι εταιρείες υλοποίησης προγραμμάτων και τα διάφορα ΚΕΚ και ΚΑΕΛΕ .

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια όλη η δραστηριότητα του συνδικαλιστικού κινήματος να περιοριστεί στην υλοποίηση και διαχείριση προγραμμάτων , ξεφεύγοντας από το λόγο ύπαρξης του που είναι η προβολή και διεκδίκηση λύσεων για τα καυτά προβλήματα των συναδέλφων.

Ένα από τα καινούργια στοιχεία αυτού του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων και η καλλιέργεια αυταπατών ότι είναι δυνατόν με μια μελέτη και μερικά σεμινάρια , να βοηθηθούν οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι για να αντέξουν τις τεράστιες συνέπειες που έχει στη δουλειά τους η οικονομική κρίση .

Και μόνο γι αυτό το λόγο το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να καταδικαστεί και να απορριφτεί από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργάνων .

Να απορρίψουν την προσπάθεια να μας πείσουν ότι σε μια περίοδο που μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν , που η φορολογία άμεση και έμμεση (ΦΠΑ) αυξήθηκε , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ , δήθεν με μερικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και μερικές ώρες ψευτοκατάρτισης και μάλιστα επιδοτούμενες με 5 ΕΥΡΩ , ο τζίρος και η δουλειά μπορεί να ανέβει .

Ότι πρόκειται για πρόγραμμα- κοροϊδία φαίνεται και από το γεγονός ότι προβλέπει κλαδικά σχέδια κατά Νομό , δηλαδή οι δήθεν μελέτες μπορεί να βγάλουν συμπέρασμα για παράδειγμα ότι αλλιώς θα ξεπεράσουν την κρίση οι έμποροι πχ της Καλαμάτας και αλλιώς οι έμποροι της Τρίπολης , το ίδιο μπορεί να βγει πχ ανάμεσα στους ηλεκτρολόγους της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει και η προηγούμενη αρνητική εμπειρία από την υλοποίηση εκατοντάδων προγραμμάτων μέσω του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ και του ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ .
Εξυπηρέτησαν τα σχέδια των κυβερνήσεων και των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος για τη διάβρωση και την παράλυση του συνδικαλιστικού κινήματος .


Δεν πρόσφεραν τίποτα στην συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων.

Εξυπηρετούν το στόχο Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων να αντικατασταθούν οι άδειες και τα επαγγελματικά δικαιώματα με πιστοποιητικά ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ φορέων πιστοποίησης ,να ξεφορτωθεί το κράτος από την υποχρέωση παροχής δημόσιας εκπαίδευσης – κατάρτισης – επανεκπαίδευσης που είναι απαραίτητη σε πολλούς κλάδους λόγο εξέλιξης της επιστήμης και τη τεχνολογίας .

Τελικά και τα πιστοποιητικά κατάρτισης που θα μοιράζουν οι διάφοροι σύμβουλοι και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος των δήθεν καταρτισμένων γιατί θα συμβάλουν στην απαξίωση της σημερινής άδειας και στο σπάσιμο του επαγγέλματος σε κομμάτια .

Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους ότι όλα τα σχέδια κατάρτισης είναι ενταγμένα στους νόμους και τις οδηγίες περί της δια βίου μάθησης που οδηγεί στη δημιουργία μισοειδικευμένων και φτηνών εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων , για να διευκολυνθεί η μονοπώληση κλάδων που σήμερα κυριαρχούν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι.

Μένει τελευταία η πραγματική αιτία που το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος για μεγάλο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος εκεί που κυριαρχούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης .
Δεν αναφέρεται στις επίσημες διακηρύξεις ΑΛΛΑ αναλύεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες από τους διαφόρους επίδοξους συμβούλους .
ΕΙΝΑΙ η υπόσχεση ότι ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων του κάθε προγράμματος θα μπει στα ταμεία των σωματείων και των Ομοσπονδιών ( μήπως και αλλού;).

Είναι φανερό ότι οι εμπνευστές του συγκεκριμένου προγράμματος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες και τάζοντας οικονομικά ανταλλάγματα να καταστήσουν συνδικαλιστικά όργανα και συνδικαλιστές συνενόχους σε δραστηριότητες που και τα συμφέροντα των συναδέλφων δεν θα εξυπηρετήσουν και θα φουντώσουν ακόμα περισσότερο εκφυλιστικά φαινόμενα στο συνδικαλιστικό κίνημα .


Την ίδια στιγμή που μας γδέρνουν με την περαίωση και την αύξηση της φορολογίας σκορπάνε εκατομμύρια για προγράμματα δήθεν κατάρτισης .


Είναι κατανοητό γιατί με τόση επιμονή οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν αναλάβει την προβολή και την προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος . Τους χρειάζεται για να διαμορφώσουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα ορθώνει ανάστημα και δεν θα αντιστέκεται στα σχέδια και τις επιδιώξεις ΕΕ και κυβέρνησης γιατί από αυτούς εξαρτάται και οικονομικά .
Φαίνεται ότι για μεγάλο κομμάτι των συνδικαλιστικών ηγεσιών η άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ είναι οδηγός για τη δράση τους .


Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων , τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες :


  • Να απορρίψουν , να καταδικάσουν και να μην συμμετέχουν μέσω των προγραμμάτων στις διαδικασίες ενσωμάτωσης και εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος .
  • Να καταγγείλουν την στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών που ενώ αρνούνται να αναπτύξουν οποιαδήποτε διεκδικητική δράση , τα δίνουν όλα για την υλοποίηση σχεδίων επιζήμιων για τα συμφέροντα μας.
  • Να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή επίθεση , δείχνοντας ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( 80.000.000 ) αλλά τα δίνουν για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους σε βάρος μας .


Τα πράγματι μεγάλα οικονομικά προβλήματα των σωματείων και των ομοσπονδιών μόνο με το δυνάμωμα της δράσης , την εγγραφή νέων μελών και τη στήριξη στην ανιδιοτελή προσφορά , μπορούν να αντιμετωπισθούν . Όμως αυτή η αντίληψη δεν ταιριάζει στο μοντέλο του συνδικαλισμού που θέλουν να διαμορφώσουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες .

Αρνούμαστε το συνδικαλισμό της συναλλαγής και των ανταλλαγμάτων .
Παλεύουμε για την Αγωνιστική Συσπείρωση και οργανώνουμε την αντιμονοπωλιακή πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει .