ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Συνάδελφε φωτογράφε

Γνωρίζεις πολύ καλά την κατάσταση την οποία όλοι μας βιώνουμε. Μετά από τόσα χρόνια υπομονής και αγώνα για την επιβίωσή μας κόντρα στα βάρη που μας έχουν φορτώσει οι έως σήμερα πολιτικές, ήρθε ένα ιός να αποδείξει το πόσο σαθρό είναι όλο αυτό το οικονομικό οικοδόμημα μέσα στο οποίο είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε.
Ανεξάρτητα από τις όποιες προσωπικές προσπάθειες του κάθε ενός και της κάθε μιας από εμάς για τις ανάγκες της δουλειάς, αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης τέτοια ώστε να επιβιώσουμε ως επαγγελματίες. Να απαιτήσουμε τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, τη συνολική αναβάθμισή του, την παροχή όλων των ιατρικών, νοσηλευτικών υπηρεσιών δωρεάν με ευθύνη του κράτους στο οποίο και εμείς συμβάλουμε για την ανάπτυξή του με τη δουλειά μας και τους φόρους που καταβάλλουμε.

Η ενίσχυση της συλλογικής πάλης στο χώρο μας, συμπορευόμενη με το αγωνιστικό κίνημα του λαού μας, αποτελεί το καλύτερο στήριγμα κάθε αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία. Πολύ πιο σίγουρο και σταθερό από οποιοδήποτε άπιαστο πρόγραμμα, από κάθε φευγαλέο σεμινάριο και όποια προσωπική προσπάθεια που μπορεί και πρέπει να καταβάλλεται. Είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια αλλά και για να αναδειχθούν οι πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις μας και βεβαίως για όποια συνολική καλυτέρευση της θέσης μας.

Κάτω από το βάρος των συνεπειών της κρίσης καταρρέει η λογική της ανταγωνιστικότητας που αποδέχεται και πλασάρει η ΓΣΕΒΕΕ, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο των ΕΒΕ. Μια λογική που στηρίζει ορισμένες μεσαίες επιχειρήσεις αλλά καταστρέφει τις πολύ μικρές όπως εξάλλου είναι σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου μας.

Η φετινή σεζόν αφήνει βαθιά σημάδια στο χώρο μας. Τα “μυστήρια” με πρώτους τους γάμους ανησυχητικά μειωμένα, οι εκδηλώσεις, συνέδρια, events εκμηδενίστηκαν. Η καθημερινή δουλειά, πέραν των δύο μηνών της καραντίνας, σαφώς έχει επηρεαστεί από την ανασφάλεια με σημαντική πτώση τζίρου.

Η καθήλωση του εισοδήματός μας λόγω των έκτακτων μέτρων και η νέα ύφεση στην οικονομία που ήδη επελαύνει, αφήνει τα σημάδια της και σε μας. Πριν καλά – καλά κλείσουν οι πληγές της δεκάχρονης οικονομικής κρίσης, οι “ασκοί του Αιόλου” ανοίγουν για μια ακόμη φορά. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν γιατί οι αντιλαϊκοί νόμοι που τσακίζουν το εισόδημά μας ζουν και βασιλεύουν. Πριν ακόμα πληρωθούν τα προηγούμενα χρέη, νέα συσσωρεύονται. Το 800άρι εξατμίστηκε πολύ γρήγορα, και οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις, μας υπενθυμίζουν ότι η ευαισθησία της κυβέρνησης για τα κλειστά μαγαζιά, σταματά μπροστά στις πόρτες τις εφορίας. Όσες δόσεις και να βάλουν, όσα χρόνια και να τις σέρνουμε, το πρόβλημα δε λύνεται. Ταυτόχρονα, το ΚΕΑΟ και οι τράπεζες, λαδώνουν τους μηχανισμούς των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Μόνη διέξοδος η πάλη ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στην ανασφάλεια και το λουκέτο προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, των πολυκαταστημάτων, των αλυσίδων που όλο και περισσότερο συμπιέζουν στο ελάχιστο τους τζίρους μας, τις δουλειές μας. Για αυτούς έρχονται νέα πακέτα και για μας θα μείνει η αποπληρωμή τους.

Στην κατάσταση αυτή η πλειοψηφία στο Δ.Σ της ΕΚΦΑ και στην ομοσπονδία του κλάδου, αναλώνεται σε επικοινωνιακή τακτική μέσω των συναντήσεων με τα κόμματα. Δεν πήρε κανένα μέτρο για κινητοποίηση του κλάδου, για τη συμμετοχή του σε αγωνιστικές δράσεις εκεί που οργανώθηκαν, στην προσπάθεια για συντονισμό πρωτοβάθμιων ενώσεων και ομοσπονδιών να οργανώσουν τον αγώνα τους. Ακόμη κι όταν κάτω από πίεση αναγκάστηκε να δηλώσει συμμετοχή, δε συμμετείχαν ούτε οι σύμβουλοι που την απαρτίζουν.

Μπροστά στις εκλογές της ΕΚΦΑ, η Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων σε καλεί να την στηρίξεις με κάθε τρόπο. Να
συμπαραταχθείς ενεργά δίπλα μας, προκειμένου να αλλάξει συνολικά η κατάσταση στην επαγγελματική μας ένωση. Να αποκτήσει διεκδικητικό χαρακτήρα πλάι σε όσους σήμερα αγωνίζονται για τα ίδια με εμάς προβλήματα.

Να αναβαθμίσουμε την Ένωση μας, σε αγωνιστικό βήμα για το δικαίωμα μας στη ζωή με αξιοπρέπεια. Μαζί με όλους αυτούς που βάλλονται από την ίδια πολιτική. Μαζί με όλους αυτούς που σηκώνουν τα ίδια βάρη με εμάς. Τους μικρούς κι αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Όλους αυτούς δηλαδή που μας στηρίζουν στη δουλειά μας.

Αθήνα - Ιούλιος 2020