ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2018

Για το 20ο Συνέδριο της ΠΟΦ, 12/2018

|

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

  

        Συναδέλφισσες, -φοι

    Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 20ο έκτακτο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων στην Αθήνα. Τις διαδικασίες του συνεδρίου με θέμα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ, την εκλογή νέου και την εκλογή αντιπροσώπου στη ΓΣΕΒΕΕ, παρακολούθησαν για πρώτη φορά μια σειρά νεοϊδρυθέντα καθώς και παλιά σωματεία που ανασυγκροτήθηκαν.

    Το συνέδριο έντονα προβλημάτισε το γεγονός της ελλιπούς αντιπροσώπευσης στο Δ.Σ της ομοσπονδίας, των σωματείων της επαρχίας. Συγκεκριμένα στο καταστατικό υπάρχει η πρόβλεψη, τα έξι από τα εννέα μέλη του Δ.Σ να εκλέγονται από την Αττική και τα υπόλοιπα τρία από τα σωματεία της υπόλοιπης χώρας. Θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας όπως αναπτύχθηκε από τους αντιπροσώπους της στο συνέδριο, είναι ότι πλέον κανένας λόγος από αυτούς που επέβαλαν τη σχετική πρόβλεψη δεν υφίσταται άρα θα πρέπει να παρακαμφθεί, πρακτική που εξάλλου ακολουθήθηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις από δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα όπως και από τη ΓΣΕΒΕΕ.

    Παρά την συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων, δεν έγινε κατορθωτό να ξεπεραστεί η αντίθεση ορισμένων μελών του απερχόμενου Δ.Σ, έτσι ώστε να ισχύσει άμεσα και στην τρέχουσα εκλογική διαδικασία η αναλογική εκπροσώπηση ασχέτως γεωγραφικού περιορισμού με παράβλεψη της σχετικής καταστατικής πρόβλεψης.

    Σαν αποτέλεσμα προέκυψε πλασματική πλειοψηφία για το νέο Δ.Σ, αφού το ψηφοδέλτιο που πλειοψήφισε, αποτελούμενο από συναδέλφους της επαρχίας, στην κάλπη εξέλεξε τρεις συμβούλους, ενώ το ψηφοδέλτιο που μειοψήφησε πήρε τους έξι από τους εννέα.

Συναδέλφισσες, -οι

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΦ κι έδωσαν την δυνατότητα αντιπρόσωπός της να εκπροσωπεί τους φωτογράφους στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο, τη ΓΣΕΒΕΕ.

    Παρόλο που ο συσχετισμός δυνάμεων δεν επέτρεψε την εκλογή αντιπροσώπων της Α.Σ.Φ στην νέα διοίκηση της Π.Ο.Φ, θεωρούμε ότι με την εκλογή των δύο νέων συναδέλφων από την επαρχία έγινε βήμα μπροστά μια και πρόκειται για συναδέλφους με φρέσκιες ιδέες και με διάθεση για δουλειά, στην κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης και κάλυψης του κλάδου πανελλαδικά.

    Εμείς της Α.Σ.Φ δεσμευόμαστε απέναντι σε όλους τους συναδέλφους πως από τη θέση του αντιπροσώπου του κλάδου στη ΓΣΕΒΕΕ θα στηρίξουμε κάθε θετική, για τον κλάδο και τους συναδέλφους, ενέργεια.

    Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους από το ψηφοδέλτιο “Επαρχία” και τους ευχόμαστε καλή δύναμη.

    Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είδαμε να συμμετέχουν στο συνέδριο νέοι συνάδελφοι, που μπορεί να μην έχουν εμπειρία έχουν όμως ιδέες και διάθεση να παλέψουν.

Συναδέλφισσα, -φε

Για την ΑΣΦ μαζική, δυνατή, αγωνιστική ΠΟΦ σημαίνει κανένας συνάδελφος έξω από τους συλλόγους μας.

Μόνο μέσα από τους συλλόγους και το στήσιμο συμμαχιών με συναδέλφους άλλων κλάδων, μπορούμε να αγωνιστούμε για καλύτερη ζωή. Να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει και αυτά είναι πολλά.


Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι!!



    Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και φορείς των εργαζομένων, των αγροτών και των υπόλοιπων κλάδων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, που και αυτοί βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς.

    Η συμπόρευση μαζί τους πολλαπλασιάζει τη δύναμη της φωνής μας αναγκάζοντας την κυβέρνηση να δώσει λύσεις υπέρ μας, ή να κάνει πίσω στις όποιες αρνητικές διαθέσεις μπορεί να έχει για ζητήματα που μας αφορούν.

    Η Αγωνιστική συνεργασία δεν χαϊδεύει τ' αυτιά δημιουργώντας αυταπάτες. Η φτωχοποίηση του λαού μας είναι η αιτία που βρίσκεται και ο κλάδος μας σήμερα σ' αυτή την κατάσταση και χρόνο με το χρόνο αν δεν αναλάβουμε δράση θα χειροτερεύει. Το σύστημα καρκινοβατεί και δεν γιατρεύεται με ασπιρίνες.

    Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό αντίπαλο, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης για τη διεκδίκηση της ζωής με αξιοπρέπεια.

    Οι φωτογράφοι έχουμε την πείρα από τους αγώνες μας για την αστυνομική ταυτότητα και τα διαβατήρια.

    Ήταν αυτοί οι αγώνες που συνέβαλλαν στη διατήρησή τους στα καταστήματά μας έως τα τώρα.

 

                                                                                               Αθήνα, Δεκέμβρης 2018