ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.



Η Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων χαιρετίζει τους εκατοντάδες συνάδελφους που συμμετείχαν το τελευταίο διάστημα στις κινητοποιήσεις του κλάδου. 
Εκείνους που έκλεισαν τα καταστήματά τους και κατέβηκαν στο δρόμο να διεκδικήσουν το ψωμί τους, όσους σε όλη τη χώρα συμμετείχαν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις, φρόντισαν να διαδώσουν το πρόβλημά μας, βοήθησαν με κάθε πρόσφορο μέσο στη συγκέντρωση ψηφισμάτων, αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων και άλλων φορέων. 
Όσους φρόντισαν το πρόβλημα των φωτογράφων να βρει πλατύτερη στήριξη κι από άλλα τμήματα εργαζομένων.

Τίποτα δε θα είχε αλλάξει εάν δεν είχαμε κινητοποιηθεί ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις. Αυτή η εμπειρία αποδεικνύει τη δύναμη που κρύβει η οργανωμένη συλλογική δράση και πρέπει να μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον!

Φάνηκε, για άλλη μία φορά, η ανάγκη για ισχυρές και μαζικές ενώσεις που θα έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τις ενώσεις και τα σωματεία των υπόλοιπων εργαζόμενων, όχι σαν κλειστά συντεχνιακά κλαμπ μιας μικρής ελίτ “καλλιτεχνών”.

Εάν με τη δράση των φωτογράφων έγινε δυνατή η υποχώρηση από τη μεριά της κυβέρνησης, η κοινή μας δράση με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για όλα τα κοινά προβλήματα, μπορεί να συγκεντρώσει τεράστια δύναμη, να αλλάξει όλα όσα κλέβουν τη ζωή μας.
 Γιατί οι μεγαλύτερες μάχες είναι ακόμη μπροστά.

Ως Αγωνιστική Συνεργασία από πολύ νωρίς ενημερώσαμε τον κλάδο αναδεικνύοντας οτι ο αγώνας πρέπει να δοθεί ενάντια στα μονοπώλια και όσους τα εξυπηρετούν, επιμένοντας στη θέση μας η απάντηση να δοθεί αγωνιστικά, μαζικά κι οργανωμένα με συμμάχους τα άλλα λαϊκά στρώματα κι όχι να εξαντληθεί σε συζητήσεις διαδρόμων. 
Γνωρίζουμε ποιους εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις, δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της σημερινής όπως και των προηγούμενων. 
Δεν ευχαριστούμε την κυβέρνηση που δεν μας έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι, δεν απαξιώνουμε τον αγώνα που δόθηκε.

                                                                         Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων
                                                                                                 Αθήνα 6/3/2018