ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 18, 2013

"Έφυγε" από κοντά μας ο Μηνάς Σφυριδάκης

|

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, απεβίωσε στις 16 Νοέμβρη ο συνάδελφος κι αγωνιστής Μηνάς Σφυριδάκης σε ηλικία 67 ετών.
Ο Μηνάς συμμετείχε στο λαϊκό κίνημα σε όλη τη διαδρομή της ζωής του, δίπλα στο ΚΚΕ ως οπαδός του.
 Κατά τη διάρκεια της χούντας κλείστηκε, λόγω της αντιδικτατορικής δράσης του, στα μπουντρούμια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται συμμετέχοντας στη συλλογική δράση. Μετά την παρολίγο διάλυση της Ένωσης των Φωτογράφων Θεσσαλονίκης, κλήθηκε από τους συναδέλφους του και προσπάθησε, αναλαμβάνοντας Πρόεδρος, να συμμαζέψει την τραγική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Παρά το οτι εργάστηκε μια ζωή, είτε ως υπάλληλος (3500 ένσημα), είτε τα τελευταία 20 χρόνια ως ΕΒΕ, δεν κατάφερε τελικά να πάρει σύνταξη. Το τελευταίο διάστημα τον φρόντιζαν οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Πολίχνης του ΚΚΕ.

Καλό κατευόδιο να έχεις Μηνά.
Η Αγωνιστική Συνεργασία στέλνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους και τους συντρόφους σου.

Σε αποχαιρετάμε με αυτό το βίντεο στο οποίο και τελευταία φορά σε είδαμε, όταν πριν λίγο καιρό παρέδωσες στο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη σφραγίδα που έκρυβες σε δύσκολες εποχές, προκειμένου να τοποθετηθεί στο αρχείο του Κόμματος, δίπλα σε τόσα άλλα μικρά και μεγάλα στοιχεία-μάρτυρες της σύγχρονης ιστορίας των αγώνων του λαού μας.