ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

ΑΘΗΝΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της, έκλεισαν τα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες τους, τράβηξαν χειρόφρενο και έδωσαν βροντερό παρών στην απεργία και τις συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα.
Η αυξημένη συμμετοχή, η αγωνιστική παρουσία στα μπλοκ της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, δείχνουν την άνοδο της επιρροής της, την αποδοχή που έχουν οι θέσεις της στους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.

Η απεργία στης 18/10 μας δίνει δύναμη. Είναι μια καλή, στέρεα βάση για να συνεχίσουμε στην ίδια αγωνιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Οργανώνοντας καλύτερα την πάλη μας.
Τα σωματεία, οι ενώσεις, οι κλαδικές και τοπικές ομοσπονδίες να συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, πιο έντονα, πιο οργανωμένα την ενημέρωση των συναδέλφων αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέτρο.
Η απεργία στις 18/10 έδειξε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας είναι δυνατό, έχει την εμπιστοσύνη μεγάλου τμήματος των εργαζομένων, αντέχει στις πιέσεις.
Μπορεί να ηγηθεί της λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, την νεολαία, τους ανέργους.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ το άμεσο επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της, ετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα των αυτοαπασχολούμενων για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης.
Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες». Η «δόση» του δανείου όταν και όπως θα έρθει δεν τους αφορά. Κανείς δεν θα πάρει «δραχμή».
Τους Τραπεζίτες και τους δανειστές αφορά. Αυτοί κόπτονται γι’ αυτό.
Οι αυτοαπασχολούμενοι να γυρίσουν στην πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΕΕ/ΓΣΕΒΕΕ που για άλλη μια φορά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η λεγόμενη «ανάπτυξη της οικονομίας με ανταγωνιστικότητα» προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Εμπρός στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης Ευρωενωσιακή πολιτική που μας επιβάλλουν οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές και μας αφανίζει.
Δυναμώνουμε την Π.Α.Σ.ΕΒΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα και ανάπτυξη του αντιμονοπωλιακού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων και το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ