ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

|

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση ομοσπονδιών και σωματείων ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις
Τετάρτη 3 Απρίλη στις 6:30 στην Ομόνοια

Συνάδελφε-ισσα,
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων φωτογράφων αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρών βιοτεχνών, εμπόρων και επαγγελματιών επιβιώνει δύσκολα κάτω από τα ατελείωτα βάρη που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Το άγχος, τα χρέη και η ανασφάλεια είναι σταθερά στοιχεία της καθημερινότητας μας. Μεγάλο κομμάτι συναδέλφων δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα και ταυτόχρονα να πληρώνει και τα προηγούμενα χρέη. Απόδειξη αυτού οι τόσες ρυθμίσεις στις οποίες μπαίνουν και σε πολύ σύντομο διάστημα να βγαίνουν οι περισσότεροι.
Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι στην ημερησία διάταξη.
Τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση, μόνον για το τρέχον έτος, και είναι βέβαιο ότι αρκετοί από αυτούς, αφορούν καταχρεωμένους συναδέλφους και του κλάδου μας.

Παράλληλα η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η “αδύναμη” ανάπτυξη της οικονομίας είναι δίκαιη και αφορά όλο το λαό. Πρόκειται για καθαρή απάτη. Η “δίκαιη ανάπτυξη”, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τους αυτοαπασχολούμενους να παλεύουμε όλη μέρα για την επιβίωση μας, όσοι και για όσο διάστημα αντέξουμε.

Ένα επιπλέον στοιχείο για την κατεύθυνση της “δίκαιης ανάπτυξης” αποτελεί και η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια που βάζει πολλές επιπλέον προϋποθέσεις και «κόφτες», ώστε να πετάξει εκτός της όποιας τυπικής προστασίας εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, εκβιάζοντας τα λαϊκά στρώματα να «στάξουν αίμα» προσερχόμενα στα ταμεία των τραπεζών.
Η ίδια τροπολογία επιφυλάσσει μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση για μια άλλη κατηγορία «δανειοληπτών».
Ο λόγος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα «δανεικά κι αγύριστα» προνόμια που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα.
Ακόμη μεταξύ άλλων, φιγουράρει η αύξηση των φοροαπαλλαγών για τους «επενδυτές» στα 7 εκατ. ευρώ από 5εκατ. σήμερα και μάλιστα προκαταβολικά, καθώς αρκεί να έχει υλοποιηθεί το 50% του έργου, καθώς επίσης η απαλλαγή των «επιχειρηματικών πάρκων» και των εταιρειών logistics από την καταβολή φόρου εισοδήματος, από δημοτικά τέλη, ακόμα και από την υποχρέωση να υποβάλουν προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη για την άδεια εγκατάστασης κ.ά. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση πρόσθεσε κι έναν «μποναμά», με τροπολογία - πρόκληση προς τους τραπεζίτες, χαρίζοντας τους κάπου 300 εκατομμύρια ευρώ, με επιστροφές φόρων σε βάθος δεκαετίας!
Αυτά πιστεύουμε πως είναι αρκετά, για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες ότι οι «προϋποθέσεις - κόφτες» για τις λαϊκές ανάγκες είναι οι πραγματικές προϋποθέσεις κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ότι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους θα αγγίξει και τον αυταπασχολούμενο ΕΒΕ.
Στη φοροληστεία που έχουν εξαπολύσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή, στον μπαμπούλα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μια είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί από την πλευρά μας.
Είναι χρήσιμα τα σεμινάρια στην ποιότητα της δουλειάς μας, όμως τα όλο και περισσότερο μειούμενα εισοδήματα των πελατών μας και η φοροληστεία των κυβερνήσεων σε βάρος μας, ελαχιστοποιούν τα περιθώρια επιβίωσης μας.
Το φρενάρισμα στην αποδρομή από τα καταστήματα μας της αστυνομικής ταυτότητας με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου πανελλαδικά, φωτίζει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Συσπείρωση στο σωματείο μας και συμπόρευση με τις αγωνιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΟΒΣΑ, γυρίζοντας την πλάτη σε λογικές συμβιβασμού και αναμονής, παλεύοντας για:
  • Αφορολόγητο όριο 12.000,00€ ατομικό με προσαύξηση 3.000,00 για κάθε παιδί.
  • Ρύθμιση και διαγραφή των χρεών των μικρών ΕΒΕ και να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Την κατάργηση των υπερημεριών και των τόκων. Πάγωμα των χρεών και κούρεμα στο μεγαλύτερο μέρος τους.
  • Να διαγραφεί τμήμα από τα χρέη που τόσο άδικα φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία.
  • Απαιτούμε κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
         ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2019 στις 6:30 το απόγευμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ