ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Κάλεσμα συμμετοχής στις 26 Φλεβάρη

|

Δύο χρόνια πανδημίας, αγωνιστικά διεκδικούμε στήριξη της υγείας, του εισοδήματός μας, 

να ζούμε σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες.


Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε κάθε συνάδελφο που “γονάτισε” αντιμετωπίζοντας καθημερινά ένα βουνό από αδιέξοδα: για την υγεία της οικογένειάς του, για την εξασφάλιση του καθημερινού εισοδήματος, για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα, για κάθε πλευρά των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε η τωρινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων.

Αρκετά ανεχτήκαμε το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις “συγγνώμες” τους. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά την προστασία της υγείας μας αλλά και του εισοδήματός μας που χτυπήθηκε με κάθε τρόπο αυτά τα δύο χρόνια.

Με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων

Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί δεν θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους 26.000 νεκρούς, τους δεκάδες που προστίθενται καθημερινά στην μακάβρια λίστα. Δεν ανεχόμαστε την άθλια πραγματικότητα των δεκάδων διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, τους αποκλεισμούς ασθενών που έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία, την οικονομική αφαίμαξη για τα διαγνωστικά τεστ, τη γιγάντωση των κερδών του ιδιωτικού τομέα που πρέπει να επιταχθεί άμεσα. Αντιπαλεύουμε την εγκληματική άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά προωθούν. Η υγεία μας δεν είναι κόστος.

Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί μας έχει γονατίσει η ακρίβεια. Οι αυξήσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας: Στην αγορά των πρώτων υλών που ροκανίζει το εισόδημά μας, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα που οδηγούνται στα ύψη λόγω και των υπέρογκων έμμεσων φόρων, στα ψώνια της εβδομάδας. Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; μέχρι πότε θα θησαυρίζουν στις πλάτες μας τα μονοπώλια;

Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί μας έπνιξαν τα χρέη. Γιατί η κυβέρνηση με τα απανωτά lockdown και την αποθέωση της ατομικής ευθύνης οδήγησε χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις σε τεράστιες απώλειες τζίρου. Επειδή τα μυστήρια που καλύπταμε εξαφανίστηκαν μαζί με τις δεξιώσεις τους, τα συνέδρια,τις ετήσιες σχολικές φωτογραφίσεις και κάθε είδους γιορτές, γενέθλια, εκδηλώσεις. Γιατί τα μέτρα που πήρε, έβαλαν για λίγο τα προβλήματα κάτω απ΄ το χαλί, όμως τώρα τα χρέη στην εφορία, στις τράπεζες, στους δήμους,στον ΕΦΚΑ, στους πάροχους ενέργειας είναι εδώ. Ο νέος Γολγοθάς των δόσεων σε συνθήκες μειωμένου τζίρου θα συνδυαστεί με το σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων -μηδενικό αφορολόγητο, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσοι φόροι κλπ.- σε πλήρη ισχύ.

Αρκετά μείωσαν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα! Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει:

-Να έχουμε εισόδημα ικανό να θρέψουμε την οικογένεια .

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία, ικανή να προικίσει τα παιδιά μας με το σημερινό πολύπλευρο επίπεδο γνώσεων.

-Δημόσια δωρεάν υγειά, για να μας γιατρεύει όταν αρρωσταίνουμε, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις τη επιστήμης.

-Σύνταξη επαρκή να μας συντηρήσει με αξιοπρέπεια.

-Προστασία από τους χιονιάδες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, του σεισμούς, και ότι άλλο προκύψει, με βάση τις σύγχρονες, τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής και χωρίς τη βάρβαρη λογική κόστους - οφέλους που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις.


Συνάδελφοι, καμιά αναμονή

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας.

  • Αποζημίωση ειδικού σκοπού από το μητρώο καλλιτεχνών (534,00ευρω) για όλους τους μήνες από τον Αύγουστο και μετά και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα που μας πλήττουν. Να αποσυρθούν οι απαράδεκτες προθεσμίες ένταξης στο μητρώο.

  • Αναρρωτική άδεια με κάλυψη ημερομισθίου από τον ΕΦΚΑ από την πρώτη μέρα ασθένειας ή καραντίνας για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

  • Αναδρομική κάλυψη 50% των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλους τους μήνες της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.


Στα 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού

στην Ελλάδα, δίνουμε το αγωνιστικό παρόν

στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μμ.

 Στην υπόλοιπη Ελλάδα στις κατά τόπους κινητοποιήσεις



Στην Αθήνα σημείο προσυγκέντρωσης 

Πλατεία Μοναστηρακίου ώρα 11:30 πίσω από το πανό της ΕΚΦΑ

 

                                                     Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων
                                                                                       Φεβρουάριος 2022